English
©KIA

Het nieuws in 1 minuut | maandag 17 februari – zondag 1 maart 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

VDL Bus & Coach viert mijlpaal 50 miljoen elektrische kilometers en introduceert nieuw batterijpakket
Citea’s Electric die in Europa rijden, hebben 50 miljoen elektrische kilometers afgelegd. Ook wordt een nieuw batterijpakket geïntroduceerd. Met de introductie van het nieuwe batterijpakket wordt tegelijkertijd het aanbod aan operatie- en systeemoplossingen vergroot. Henk Coppens, directeur van VDL Bus & Coach, geeft aan dat het bedrijf blijft streven naar de rol van koploper in e-mobiliteit. Het betreft batterijen met een capaciteit van 315 kilowattuur voor de Citea LLE Electric, 350 kilowattuur voor de Citea SLF en SLE Electric, 420 kilowattuur voor de Citea SLFA Electric en 525 kilowattuur voor de Citea XLE Electric. De batterijpakketten zijn lichter dan andere accu’s en door de grotere batterijcapaciteit aan boord kunnen de bussen langere tijd rijden tussen de laadmomenten.

Hyundai lanceert verbeterde KONA Electric
Hyundai heeft de Hyundai KONA Electric verder verbeterd. De volledig elektrische SUV heeft een groter bereik gekregen, van 449 kilometer naar 480 kilometer (WLTP), en kan nu ook sneller laden vanwege het nieuwe 3-fase laadsysteem. Informatie is gemakkelijker af te lezen van het 10,25-inch-infotainmentsysteem en de connectiviteitsmogelijkheden zijn aangescherpt met de Hyundai Bluelink-applicatie. De opgefriste KONA Electric heeft nu ook standaard het eCall-veiligheidssysteem. Nieuw in 2020 is tevens dat de KONA Electric niet alleen met een 64-kilowattuurbatterij maar nu ook met een efficiënt 39-kilowattuurbatterijpakket is te bestellen.

Kia: e-Soul met 452 kilometer actieradius sneller leverbaar
De Kia e-Soul is volop leverbaar in Nederland. De elektrische urban crossover combineert design met veel ruimte, hightech features en een actieradius van 452 kilometer. Naast de e-Niro, die in 2019 in Nederland in de top 5 van bestverkochte elektrische auto’s stond, is nu ook de e-Soul sneller leverbaar. De eerste exemplaren van de elektrische urban crossover, die ruimte biedt aan 5 inzittenden met bagage, zijn inmiddels geleverd.

Europees project voor succesvolle overgang naar elektrisch openbaar vervoer
De provincie Utrecht staat voor de uitdaging om 500 dieselbussen te vervangen door schone, elektrische voertuigen. Samen met Hogeschool Utrecht doet de provincie daarom mee aan het Europese project eBussed. Uiterlijk in 2028 wil de provincie al het openbaar vervoer laten rijden zonder uitstoot van uitlaatgassen. In het project eBussed bundelen 6 Europese regio’s kennis en ervaring. Zij willen de beste voorbeelden uit de praktijk verzamelen van een succesvolle transitie naar schoon en milieuvriendelijk openbaar vervoer. De Universiteit van Turku (Finland) is de leidende partner in het samenwerkingsproject. Andere partijen zijn onder andere Hamburg en het Italiaanse Livorno. Elke Europese regio levert in 2022 een actieplan in. Daarin staan de belangrijkste bevindingen en leerpunten rondom de overgang naar elektrisch openbaar vervoer. De provincie Utrecht zal de uitkomsten van deze studie ook gebruiken voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de periode vanaf 2023.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: