©Renault

Foto van de week | 200.000ste Renault ZOE geproduceerd

Foto's|Laatste update:

Renault heeft de 200.000ste Renault ZOE geproduceerd. Het jubileumexemplaar is bestemd voor een Nederlandse koper, die speciaal naar de fabriek in Flins nabij Parijs reisde om de auto van de band te zien rollen.

Robin Scholten van Lelieveld Makelaardij uit Oisterwijk, de trotse eigenaar van de 200.000ste Renault ZOE, reisde met Frans-Jozef Swinkels van Renault-dealer Arend Auto Eindhoven naar de Renault-fabriek in Flins. Tijdens een speciale ceremonie, in het bijzijn van personeel en directie van de fabriek en de directie van het ev-programma, ontving Robin Scholten op symbolische wijze de sleutel van zijn nieuwe Renault ZOE.

De nieuwe Renault ZOE is uitgerust met een 136 pk (100 kilowatt) sterke elektromotor en een 52-kilowattuurbatterijpakket. De ZOE biedt de mogelijkheid om met een snelheid tot 22 kilowatt AC (wisselstroom) te laden bij een regulier laadpunt en tot 50 kilowatt DC (gelijkstroom) bij een snellaadstation, waarmee in 30 minuten voldoende stroom voor een actieradius van 150 kilometer kan worden bijgeladen. Met een volgeladen batterij biedt de Renault ZOE een actieradius van 395 kilometer.

‹ Naar overzicht