©MG

Het nieuws in 1 minuut | Marvel R Eletric onthuld, KONA Electric vernieuwd en recordorder Volvo Trucks

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

MG presenteert nieuwe Marvel R Electric
De MG Marvel R Electric arriveert eind oktober bij de Nederlandse MG Brand Stores van Van Mossel MG. Het betreft het nieuwe vlaggenschip van het merk. Er zijn 2 uitvoeringen: de Luxury met 2WD en de Performance met AWD. Beide uitvoeringen van de MG Marvel R Electric zijn uitgerust met een 70-kilowattuurbatterij, waarmee de Luxury een actieradius van 402 kilometer (WLTP) laat noteren en de Performance een actieradius van 370 kilometer (WLTP). Dankzij de 11 kilowatt 3-fasen-boordlader (standaard) kunnen klanten rekenen op extra korte laadtijden bij een laadpunt met wisselstroom (AC). Bij een snellaadstation (DC) is de batterij in 43 minuten van 5 tot 80 procent op te laden met een laadvermogen van maximaal 92 kilowatt. De warmtepomp (standaard) die de batterij (en het interieur) kan verwarmen of koelen, garandeert daarbij optimale laadprestaties in alle omstandigheden.

Recordorder voor elektrische Volvo-trucks
DFDS, de grootste logistieke dienstverlener van Noord-Europa, heeft 100 Volvo’s FM Electric besteld. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks. De eerste leveringen van de Volvo FM Electric aan DFDS beginnen in het vierde kwartaal van 2022 en gaan door in 2023. De vrachtwagens zullen worden ingezet voor zowel lokaal transport als transport over langere afstand in het DFDS-logistieke systeem in Europa. De Volvo FM Electric is ontworpen voor een GCW tot 44 ton (bruto combinatiegewicht) en heeft een actieradius tot 300 kilometer. Door bijvoorbeeld tijdens de verplichte rusttijden van chauffeurs bij te laden, kan de actieradius worden vergroot. De voertuigen kunnen zowel ’s nachts worden opgeladen in depots (elke vrachtwagen wordt geleverd met een AC-oplader) als snelladen onderweg (DC-opladen). DFDS heeft gekozen voor een financieringsoplossing van Volvo Financial Services. Het aantal elektrische trucks in Europa neemt toe. Zo werden dit jaar tot nu toe enkele honderden elektrische vrachtwagens boven de 16 ton geregistreerd. Ongeveer 40 procent hiervan zijn elektrische Volvo-trucks.

Hyundai introduceert vernieuwde KONA Electric
Hyundai introduceert de vernieuwde KONA Electric die nu is te bestellen. Deze 100 procent elektrische compacte SUV bouwt verder op zijn voorganger en valt volgens Hyundai vooral op door zijn vernieuwde design en upgrades op het gebied van comfort en gebruiksgemak. De KONA Electric wordt geleverd met keuze uit 4 uitvoeringen: Comfort, Fashion, Premium en Premium Sky. De Comfort-uitvoering kent ten opzichte van zijn voorganger is het volledig digitale 10,25-inch instrumentenpaneel. Met het 8-inch Display Audio-systeem met Apple CarPlay en Android Auto-voorbereiding kunnen klanten hun smartphone verbinden. Ook is inparkeren nog gemakkelijker dankzij de achteruitrijcamera en parkeersensoren aan de achterzijde van de auto. Ten opzichte van de Comfort is de KONA Electric Fashion standaard uitgerust met een warmtepomp. Standaard zijn ook het 10,25-inch multimediascherm met navigatie en de Head-up Display. Qua veiligheid ontbreekt het in de KONA Electric Fashion aan niets. Zo wordt de bestuurder dankzij Blind-spot Collision-Avoidance Assist (BCA) altijd geattendeerd op verkeer in de dode hoek en grijpt het systeem indien nodig in. De Premiumuitvoering heeft onder meer lederen bekleding, stuurwielverwarming, stoelverwarming, stoelventilatie en privacy glas. Voor nog meer veiligheid zorgen onder meer Autonome rijbaanassistentie (LFA), Smart Cruise Control (SCC) en Highway Driving Assist (HDA 1). De Premium is ook verkrijgbaar met schuif-/kanteldak. De vernieuwde Hyundai KONA Electric is leverbaar met keuze uit 2 batterijpakketten: 64 kilowattuur en 39 kilowattuur. De KONA Electric met 64-kilowattuurbatterijpakket rijdt tot 484 kilometer (volgens WLTP). De KONA Electric 39-kilowattuur-versie heeft een actieradius tot 305 kilometer (WLTP).

‹ Naar overzicht