©Opel

Nieuws in 1 minuut | PowerGo slaat vleugels uit naar Denemarken, samenwerking Alfen en OPCHARGE

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

PowerGo slaat vleugels uit naar Denemarken
Het Nederlandse PowerGo is begonnen met de realisatie van openbare laadpunten in de Deense gemeenten Gladsaxe en Vejen. Sinds eind 2022 heeft PowerGo 16 aanbestedingen gewonnen voor de installatie van openbare laadpunten in Denemarken. Binnenkort maakt PowerGo deze projecten bekend.

De gemeente Vejen ligt in het zuiden van Denemarken. Hier worden 84 laadpunten van 22 kilowatt geïnstalleerd. Gladsaxe is een gemeente nabij Kopenhagen. PowerGo installeert hier 54 laadpunten van 22 kilowatt en 1 snellader van 600 kilowatt. Bij de snellader kunnen 4 auto's tegelijk opladen, met een maximaal vermogen van 400 kilowatt per laadpunt. PowerGo is de charge point operator van alle laadpunten en gaat deze realiseren, beheren en exploiteren met behulp van het elektrischvervoersplatform van Deense partner Spirii. Bij de laadpunten van PowerGo laden gebruikers hun auto op met 100 procent duurzame energie. Via de PowerGo Charge- app krijgen gebruikers gemakkelijk toegang tot laad- en betaalopties.

Samenwerking Alfen en OPCHARGE
Alfen gaat samenwerken met charge point operator OPCHARGE om overvloedige groene stroom te leveren aan het publieke en commerciële domein. OPCHARGE heeft onlangs 32 miljoen euro aan financiering binnengehaald, uitsluitend bestemd voor hardware-investeringen in Nederlandse laadinfrastructuur.

Met OPCHARGE’s aankoop van 4.000 Alfen Twins in de komende 30 maanden, gecombineerd met de mogelijkheid om hun geïnstalleerde basis uit te breiden naar 6.000 of meer, zullen deze ev-stations het laadlandschap in en buiten Nederland versterken - en de algemene overstap naar ev versnellen.

Opel presenteert 3 wereldprimeurs op IAA MOBILITY 2023
Opel heeft op de IAA Mobility in München 3 wereldpremières gepresenteerd: de conceptauto Opel Experimental, de nieuwe Opel Corsa Electric en de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric. ‘Bezoekers van onze stands in München krijgen een duidelijk beeld van welke koers Opel zal varen in de nabije en iets verdere toekomst. Terwijl de Opel Experimental als leidraad dient voor het volgende hoofdstuk van ons merk, tonen de nieuwe Corsa Electric en Astra Sports Tourer Electric onze huidige oplossingen voor duurzame en lokaal emissievrije mobiliteit’, aldus Florian Huettl, algemeen directeur van Opel.

‹ Naar overzicht